Retention Science har nu presenterat en omfattande analys om vilka ämnesrader som genererar bäst öppningsfrekvens inom epostmarknadsföring. Retention Science är en marknadsanalysfirma baserad i Kalifornien som hjälper andra företag med bland annat befintlig kundvård och kundlojalitet. Efter att ha analyserat mer än 260 miljoner utskick från över 540 kampanjer kom de fram till ett par intressanta slutsatser. Studien visade bland annat på att ämnesraden bör hållas mellan sex och tio ord lång samt att man kan prova citera med film- och låttitlar.
Håll ämnesraden mellan sex och tio ord
Utskick med ämnesrader som håller sig inom spannet sex till tio ord genererar en öppningsfrekvens på 21%. Studien visade att dessa mail levererade den högsta öppningsfrekvensen och att utskick med fem ord eller färre i ämnesraden genererade en öppningsfrekvens på 16%. Studien visade även att 52% av de utskick som hade utvärderats hade ämnesrader med mellan 11 till 15 ord, och dessa fick en lägre öppningsfrekvens på 14%.
Smartphone och surfplatta
Vissa tidigare studier har visat att öppningsfrekvensen i mobiltelefoner uppgår till 65%. I denna studie öppnades 35% av utskicken i mobil eller surfplatta vilket förstärker betydelsen av att hålla ämnesraden kort. Med tanke på att de flesta smartphones bara visar fem eller sex ord i ämnesraden är det extra viktigt att vara koncis. För att lyckas med höjd öppningsfrekvens rekommenderar Retention Science att man använder sig av en persons namn, en film- eller låttitel i ämnesraden. Studien visade att ämnesrader med en mottagares förnamn ökade öppningsgraden med 2.6%.
Film- och låttitlar i ämnesraden
Retention Science noterade att den framväxande trenden av att citera filmtitlar och låttexter i ämnesraden också hjälpt till i att öka öppningsfrekvensen. Film- och musikreferenser kan riktas till särskilda segment eller inkapsla ett särskilt PR-tema, vilket ger ett kreativt sätt att ”hyper-rikta” och fånga uppmärksamhet. En annan studie visade att ämnesrader med låt- och filmtitlar har en 26-procentig öppningsgrad, vilket kan jämföras med mer traditionella ämnesrader som fick en 16-procentig öppningsgrad.